Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: RECENZE: Pád

1. února 2013

RECENZE: Pád


Autor: Lauren kate
Překlad: Jana Jašová
Série: Andělé
Díl: první
Počet stran: 320
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2011
:Anotace: 
Některým andělům je souzen Pád...
Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.

- - -
Tak .. tuto knihu jsem četla asi před ( skoro ) rokem a mezitím jsem na ni četla spíše záporné recenze. Těch, co byly kladné bylo vážně málo. Já se musím přidat spíše k těm zápornějším i přesto, že mám doma všechny díly této série ( Pád, Muka, Vytržení, Vykoupení ) . Nedávno jsem se také dozvěděla, že by měl vyjít díl s názvem Zamilovaní Andělé. Ale já si ho asi nepořídím.

Děj mi ze začátku připadal zbytečně moc zdlouhavý se všemi nepodstatnými detaily. Nejdřív mi vůbec nedával smysl. Pak už se tam, ale začalo něco dít a bylo to trochu zajímavější a hlavně to přestalo být trochu nudné. Podle mě tam bylo i malinko míň těch zbytečných detailů, kterých bylo v první půlce knihy nesčetně mnoho. Ale, jak už jsem řekla .. nejenže mi ten děj připadal ze začátku hodně nelogický, také jsem si moc neuměla představit, že mají bazén v kostele, problémový studenti dostávají šoky, když něco provedou a tak dále.

Naopak se mi na knize líbilo to ponurejší prostředí, které jsem od obálky očekávala, což bylo to jediné, které se mi splnilo. Njn .. čekala jsem spíš něco jako horor s temnými anděli, do kterého se naprosto nevinná dívka zamiluje.V nejhorším. Spíš mi to připadalo něco na způsob nepovedeného románu vsunutého naprosto odlišného prostředí, než o čem ten román byl. Já mám romány ráda .. ale tohle byla slátanina všeho.

Ale, jak už tady taky zaznělo .. mám doma všechny díly, ikdyž jsem si myslela, že po začátku muk asi zešílím, protože mi to připadalo ještě horší než tohle, ale pak jsem ten začátek nějak překousla .. (zbytek v recenzi na muka, abych neprozradila všechno ) a nedopatřením mám doma všechny díly. No, stane se.

Abych to uzavřela .. kniha byla naprosto jiná než moje očekávání  .. pořád tam byla světlá místa , kdy mě to aspoň trochu bavilo. A taky se to četlo hladce, takže ..

Hodnocení: 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”