Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: Waiting on wednesday (4)

27. února 2013

Waiting on wednesday (4)


Jde o týdenní meme pořádané Breaking the spine. Cílem je uvěřejnit knihy, které si chceme přečíst / koupit.

Zavřít okno

Anna krví oděná je napínavý příběh o lovci duchů, který má tu moc, že umí zabít i mrtvé. Někteří lidé zemřou a jejich duše odejde. A někteří lidé zemřou a jejich duch se vrací, aby škodil, strašil a někdy i vraždil živé. Proto jsou na světě speciálně vycvičení zabijáci mrtvých. Jsou to potomci čarodějů a své poslání dědí z otce na syna.

Cas Lowood nese tento úděl, který převzal po svém otci, jehož zavraždil duch. Spolu s matkou, jež je také čarodějka, putují po světě a hledají zlé duchy. V boji jim pomáhá otcova dýka - smrtící athame, jež znamená definitivní konec i pro ducha a věrný přítel kocour, který duchy cítí a ukáže, kudy jít.

Anna krví oděná je jeden z mnoha duchů, na něž při své anabázi narazili a rozhodli se zabít. Cas se nastěhuje do domu s úmyslem vypátrat a zbavit svět dalšího ducha. Obvyklou rutinu mu ovšem nečekaně naruší právě běsnící přízrak mladé dívky, která ho ohromí tak, jako dosud žádný duch. 

Anna krví oděná se zjevuje v šatech, v nichž byla brutálně zavražděna v roce 1958. Původně byly bílé barvy, ale teď jsou rudé od její krve a jsou krví tak nasáklé, že krev kape všude kolem. Od dne své drastické smrti Anna zabíjí všechny, kdo otevřou vstupní dveře jejího starého domu a odváží se vstoupit. Prokletá dívka však nečekaně daruje život právě Casovi.

Proč nemilosrdný přízrak, který místní nazývají Anna krví oděná, daroval život právě lovci duchů?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”